08:50 / 04.05.2021 Наука и техника

Стало відомо про плани випуску Hyundai Ioniq 6 та Ioniq 7

Згідно з повідомленням у південнокорейських ЗМІ, Hyundai вже планує свою другу електричну модель на базі E-GMP після Ioniq 5 на наступний рік. Після цього відбудеться перерва на рік, за якою слідує третя модель на початку 2024 року.

Корейський автомобільний блог повідомляє про плани, посилаючись на конференц-дзвінок з виробником автомобілів. Як уже підозрювали, другою моделлю, що базується на платформі E-GMP, повинен стати Ioniq 6, повідомляє electrive.com.

Hyundai представила концептуальний футуристичний седан у березні 2020 року. Тоді вже існували припущення, що серійна версія замінить Ioniq і що назва Ioniq зміниться від простого позначення моделі до позначення для всіх електромобілів, вироблених на E -GMP платформі.

Залишається з'ясувати, які елементи дизайну буде прийнято у виробничу версію Ioniq 6 з Prophecy - у випадку з Ioniq 5 основний дизайн дуже схожий на концепт-кар 45, представлений на IAA 2019, але численні зміни були внесені в деталі на шляху до серійного виробництва. Напередодні прем'єри Ioniq 5 команда дизайнерів Hyundai заявила, що хоче додати кожній моделі E-GMP власного характеру.

Завдяки своєму більш рівному кузову та плавним формам аеродинаміка седана вважається кращою, ніж у показаних на сьогоднішній день Ioniq 5 та Kia EV6 E-CUV. Корейський автомобільний блог спекулює на дальності від 650 до 700 кілометрів, але не повідомляє, чи відповідає це NEDC чи WLTP. У звіті зазначається, що із збільшенням колісної бази можна додати більше комірок. Ioniq 5 вже має колісну базу 3,00 метра, тоді як EV6 має колісну базу 2,90 метра.

Ioniq 7 має з'явитись на початку 2024 року. Це, як передбачається, "більший позашляховик". Або навіть перший позашляховик на E-GMP, оскільки Hyundai називає Ioniq 5 CUV, "комунальним автомобілем-кросовером". У статті йдеться про те, що до кінця першого кварталу було підписано 42 000 попередніх контрактів на Ioniq 5. Це, напевно, вимагає Південна Корея, оскільки Hyundai повідомила про 236 000 заяв про зацікавленість потенційних клієнтів у Європі лише через тиждень після презентації моделі.

Загалом, Hyundai оголосив про намір вивести на ринок дванадцять моделей BEV до 2025 року. Компанія ще не підтвердила, скільки з цих моделей буде базуватися на E-GMP із системною напругою 800 вольт. На даний момент, більш дешеві моделі, ймовірно, продовжуватимуть покладатися на менш дорогу 400-вольтову технологію.