20:36 / 15.04.2021 Наука и техника

Експерти розповіли в яких випадках смартфон заряджається швидше

Даємо прості поради, які допоможуть прискорити зарядку телефону, повідомляє gsminfo.com.ua.

Включити режим економії заряду батареї

Режим економії заряду батареї – більш простий спосіб обмежити енергоспоживання на телефоні. Досить натиснути на одну кнопку, і смартфон сам вживатиме всіх заходів для прискорення процесу зарядки: зменшиться яскравість, вимикаються фонові процеси, відключиться бездротове з’єднання, яке не використовується і т.д.

Відключити функції бездротового з’єднання

Працюючий мобільний інтернет та інші функції бездротового з’єднання негативно впливають на швидкість зарядки. Щоб прискорити процес, рекомендується відключати як мобільні дані, так і Wi-Fi, Bluetooth і GPS. Чим менше служб будуть постійно обмінюватися даними і повторно підключатися, тим швидше пройде процес зарядки.

Перейти в режим польоту

Ще один зручний спосіб вимкнути бездротові з’єднання – включити режим польоту. Він також відключає мобільну передачу даних, Wi-Fi, Bluetooth і GPS, а крім цього перестає зв’язуватися з мобільними вишками, що в сукупності може підвищити швидкість зарядки.

Використовувати більш потужний зарядний пристрій

Зарядні пристрої неоднакові – деякі з них могутніші, ніж інші. Часто нові моделі заряджають телефон в рази швидше, більшість з них підтримують функцію швидкої зарядки. Якщо телефон став заряджатися занадто довго, потрібно задуматися про покупку зарядного пристрою, що володіє більшою потужністю.

Не використовувати телефон

Використання телефону під час зарядки може значно її сповільнити. Оскільки телефон одночасно і споживає енергію, і заповнює її, частина зарядки моментально витрачається на відкриті програми і працюючий екран. Однак якщо можливості перестати використовувати телефон немає, необхідно хоча б не грати в ігри і не переглядати відеоролики. Крім того, рекомендується знизити яскравість до мінімуму, оскільки значну частину заряду використовує саме екран телефону.

Використовувати якісний зарядний пристрій

Дешеві зарядні пристрої або неоригінальні (ті, які не йшли в комплекті з телефоном) можуть заряджати телефон повільніше. На швидкість зарядки також впливає і їх стан: пошкоджений кабель варто замінити на новий. Крім того, не рекомендується заряджати тільки що куплений смартфон старим зарядним пристроєм, який залишився від минулого телефону – процес може значно сповільнитися.

Вимкнути телефон

Користувач зможе значно прискорити зарядку, повністю виключивши телефон. Так йому не доведеться вручну відключати бездротові з’єднання або закривати фонові програми – після виключення смартфон перестане споживати електроенергію повністю, а значить зарядка буде здійснюватися максимально швидко.

Заряджати при кімнатній температурі

Важливий для батареї фактор – дотримання оптимальної кімнатної температури. Не рекомендується заряджати телефон на вулиці в холодну пору року, а також в спеку, наприклад, перебуваючи в машині. Перевірити температуру телефону можна в налаштуваннях або за допомогою спеціального додатку – вона не повинна опускатися нижче 20 і вище 40 градусів.

Заряджати від мережі

Багато користувачів звикли підключати смартфон до ПК, якщо поблизу немає електричної розетки. Але якщо час підтискає, від цієї ідеї краще відмовитися. Щоб швидко зарядити телефон, необхідно користуватися настінними розетками. Зарядка через комп’ютер або ноутбук за допомогою USB-кабелю займе набагато більше часу.

Прочистити роз’єм для зарядного пристрою

Якщо телефон став заряджатися довше без особливих причин, рекомендується перевірити його роз’єм для зарядного пристрою. Часто він забивається пилом і сміттям, які заважають щільно вставити кабель. Прочистити роз’єм можна вручну, однак краще залишити цей процес фахівцям, оскільки через неакуратність користувача з’являється ймовірність пошкодити роз’єм зсередини.