17:52 / 17.10.2008 Общество

Заявление народного депутата Украины Василия Грицака

Парламентарий Василий Грицак опровергает обвинения в рейдерстве

Текст заявления публикуется языком оригинала. 

- Дуже дивно слухати звинувачення з боку «відомого» правозахисника Володимира Чемериса, який вже майже рік ігнорує рішення Господарського суду міста Києва щодо звільнення приміщення по вул. Горького, 12-б. Насправді все відбувалося не вночі, а зранку 15 жовтня, коли  судові виконавці міста Києва, діючи в  межах своїх службових повноважень, прийшли виконали рішення суду. Ані мене, ані моїх помічників в ту мить не було в офісі на Горького. Мої працівники зайняли звільнене приміщення вже 17 жовтня після 15-ї години. 

За інформацією свідків, при виконанні рішення суду в офісі на Горького 12-б , який пан Чемерис влучно називає «своєрідним осередком українського громадянського суспільства», а фактично є будинком розпусти, бо, крім кількох розгублених охоронців, побачили там повїй, які відпочивали після напруженої праці вночі з ветеранами акції «Україна без Кучми», з якими вони разом відсвяткували річницю УПА та, напевне, ще й надавали послуги правозахисникам. Думаю, було б не зайвим розібратися, можливо, пан Чемерис, крім основної правозахисної діяльності надає ще платні послуги як сутенер. От звідки кошти на «будяки». Може в 2009 році з’явиться шанс отримати «Будяк» з коштовних матеріалів. 

Хотів би нагадати Володимиру Чемерису, що дане приміщення мені як народному депутату було виділене рішенням Київської міської ради. Після того мені зателефонував пан Чемерис і назвавшись ветераном акції «Україна без Кучми», погрожуючи серйозними проблемам, запропонував відмовитись від офісу. Як будь-який громадянин я міг би після цих погроз звернутися до суду, але не хочу принижуватися до рівня пана Чемериса, адже дотримуюсь правила: «Генерали з лакеями не судяться».

ТЭГИ: