08:30 / 11.01.2024 Общество

Із сектора Газа не вдалося евакуювати 29 українських громадян

Ілюстративне фото: AP

Виїзд 29 українських громадян із сектора Газа став неможливим через відмову спецслужб Ізраїлю та Єгипту видати дозвіл на евакуацію, незважаючи на включення людей до списків посольства України в Ізраїлі.

Про це повідомив український посол в Ізраїлі Євген Корнійчук у коментарі для "Радіо Свобода".

"Якщо бути відвертим, то охочі [евакуюватися ще] є, але можливості немає, оскільки з тих списків, які ми подавали, частині людей відмовили компетентні органи Ізраїлю і Єгипту", - сказав він.

Корнійчук пояснив, що причини відмови були пов'язані з "певними питаннями безпеки" стосовно цих 29 осіб.

За його словами, в окремих випадках посольство зуміло отримати дозвіл на евакуацію громадян, яким спочатку відмовляли. Але у випадку з цими людьми, які вже перебували в Єгипті, здійснювалися додаткові заходи, такі як опитування та слідчі процедури, після чого їх випускали.

Раніше посол Корнійчук розповідав, що ізраїльські спецслужби проводили перевірку списків евакуації для виявлення осіб, які можуть мати зв'язки з палестинським угрупованням ХАМАС.

Раніше BAGNET повідомляв, що прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу висловив твердження, що Ізраїль "веде боротьбу на всіх фронтах" і попередив, що війна в секторі Газа буде тривати "багато місяців".

Підготував: Сергій Дага