15:25 / 15.12.2023 Общество

Російський агент на стратегічному підприємстві? Комуніст хоче зірвати опалювальний сезон

Питання агентів впливу російської федерації залишається актуальним, навіть по закінченню другого року широкомасштабної війни з агресором. Зокрема, у мережі з'явився цікавий факт про Володимира Величка, члена Наглядової ради ПАТ «Центренерго», який має досить цікаву біографію, пише "Главком".

Це він зараз займає високу посаду на стратегічному підприємстві, а от ще кілька років тому - був правою рукою головного комуніста країни - Симоненка. Зокрема, у 2012 та 2014 роках балотувався до Верховної Ради від комуністичної партії. У 2014 році у своїй рекламній кампанії використовував гасла нині покійного російського політика Жириновського: «Я не считаю ваши голоса, я их слышу».

Володимир Величко та Жириновський

А на виборах президента України 2014 року - це вже після Майдану, після окупації Криму та Донбасу росіянами - був довіреною особою кандидата від КПУ Петра Симоненка у виборчому округу №80 (Запорізька область). Тобто він свідомо і цілеспрямовано працював на ворога, на розкол країни і разом зі своїм лідером привів в Україну війну!

Потім Величко пішов помічником-консультантом на громадських засадах до народного депутата 8 скликання Володимира Бандурова. Це той, що працював із проросійським політиком, регіоналом Андрієм Клюєвим, головою адміністрації Президента за часів Януковича. А ще, цей Бандуров, шеф Величка, голосував 16 січня 2014 року за диктаторські закони.

У підсумку, і комуніст Симоненко, і регіонал Клюєв втекли до Росії, а от багато їхніх соратників і досі непогано почуваються в країні , яку вони намагались знищити всі ці роки. От, приміром, Володимир Величко зараз має високу посаду на стратегічному підприємстві України. Входить до наглядової ради єдиної державної енергогенеруючої компанії «Центренерго». Як можна було ввести на таке підприємство людину з сумнівним минулим і дуже небезпечними звʼязками із державними зрадниками? Це несе реальний ризик для національної безпеки. Власне, ця небезпека вже проявляється через підривні дії Величка всередині компанії і брехливі заяви у ЗМІ, мета яких зірвати проходження опалювального сезону.

Постає цілком логічне питання: чи не є Володимир Величко агентом впливу російської федерації, яких агресор використовує в інформаційно-психологічних операціях проти нашої держави?