08:30 / 27.10.2023 Общество

Нова марка "Укрпошти" присвячена військовій нагороді

Фото: t.me/igorsmelyansky

Укрпошта випустила першу марку під час повномасштабної війни, присвячену військовій нагороді – "Хресту бойових заслуг".

Про це повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський у Телеграмі.

"Ми розуміємо, що для кожної родини саме їхні чоловік чи жінка в ЗСУ і є тим самим героєм. І що круто, відсьогодні ви можете нагородити чи привітати їх цією маркою, надіславши листівку або лист в частину чи на передову. А Укрпошта обов’язково доправить. Напевно, це буде одним із найсимволічніших та найприємніших подарунків для захисників та захисниць під час важких боїв", – каже гендиректор "Укрпошти".

Хрест бойових заслуг – це відзнака Президента України, яку вручають людям, що в умовах надзвичайної небезпеки здійснили героїчні вчинки чи мають значні успіхи в управлінні військами. Так, відзнакою нагороджені Валерій Залужний, Дарія Мазуренко, Олександр Сирський, Кирило Буданов та Дмитро Коцюбайло (посмертно).

BAGNET нагадує, що у вересні 2023 року "Укрпошта" ввела в обіг нову поштову марку “Міста Героїв. Харківщини”, яку випустили на честь річниці визволення від росіян міст регіону – Балаклії, Ізюма, Куп’янська та Харкова. Тираж блоку марки дорівнював 75 тисяч екземплярів. Також Укрпошта випускає нові марки “Зброя Перемоги. Світ з Україною”  із зображенням Challenger 2, Leopard 2, Patriot, CAESAR та M2 Bradley. Передзамовлення марок розпочалося 25 вересня.

Підготував: Сергій Дага