16:44 / 18.08.2023 Шоу-биз

Понад 100 млн прибутку від фільму "Барбі": стрічка б’є усі рекорди

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Фентезійна комедія "Барбі" з акторами Марґо Роббі та Раяном Ґослінґом у головних ролях зібрала понад 110 мільйонів гривень у перші чотири тижні українського прокату. В Україні прем’єра фільму відбулась 20 липня.

Про це повідомив офіційний дистрибʼютор Warner Bros. Pictures компанія Kinomania.

На сьогодні фільм став найуспішнішою кінострічкою від компанії Warner Bros. в Україні, обійшовши попереднього лідера — супергеройський фільм "Аквамен" від режисера Джеймса Вана. В ураїнському прокаті фільм стартував у грудні 2018 року, зібравши 108,7 мільйона гривень.

Світові касові збори "Барбі" сягнули вже $1,2 мільярда. Таким чином, "Барбі" також стала найкасовішим у світі фільмом, знятим жінкою — Ґрета Ґервіг першою з жінок у режисурі сягнула такого результату.

Раніше BAGNET повідомляв, що за перші вихідні в США "Барбі" зібрала в прокаті 155 мільйонів доларів . Це був найкасовіший фільм, знятий жінкою в прокаті США. Попередній рекорд належав "Капітану Марвел" Анни Боден, який зібрав 153 мільйони доларів.

Колосальний успіх стрічки також зумовлений прихованими сенсами: кінокритикиня розповіла, що фільм є своєрідним феміністичним маніфестом.

Підготував: Сергій Дага