09:13 / 10.03.2024 Пресс-релизы

Популярні місця Києва, що потрапили в кадр відомих фільмів: роздивляємось разом з My-Kiev.com

Київ завжди приваблював своєю красою людей мистецтва. Не дивно, що режисери обирають Київ як місце для локацій фільмів. Сьогодні Мій Київ підкаже, які місця нашої столиці потрапили до кадру відомих фільмів.

Андріївська церква

На мальовничому Андріївському узвозі, де панує дух старовини, зокрема, розгортались ключові події відомого фільму. Саме тут, у величній церкві, мала відбутися весілля Проні Прокопівни та Свирида Петровича, але щаслива подія обернулася ганьбою для нареченого, який з ганьбою скотився з її щаблів.

Фільм не лише зображує величну Андріївську церкву, але й знайомить глядачів з колоритними місцями Подолу та Андріївського узвозу. Сьогодні біля підніжжя церкви встановлено пам'ятник головним героям, символізуючи вічну пам'ять про їхні кумедні пригоди та невдале весілля.

Киев в фильмах

Фільм: "За двома зайцями", 1961 рік.
Адреса: Андріївський узвіз, 23.

Маріїнський палац

Саме в цьому палаці було знято сцену діалогу Шервінського та гетьмана, де перший "позичає" у іншого портсигар. Також в фільмі можна побачити бульвар Шевченка, Володимирський собор, пам'ятник Богдану Хмельницькому.

Киев в кино: места столицы, которые засветились в знаменитых фильмах

Фільм: "Дні Турбіних", 1976 рік.
Адреса: вул. Грушевського, буд.5-а

Музей Другої світової війни

Киев в кино: места столицы, которые засветились в знаменитых фильмах

​У цьому фільмі взагалі багато сцен, знятих в Києві та, зокрема, на Печерську. Недарма його першою робочою назвою мало стати "Закохані в Київ", але потім її трохи скоротили.

Фільм: "Закохані", 2011 рік.
Адреса: вул. Івана Мазепи, буд. 44

Інститут шляхетних дівчат

Киев в кино: места столицы, которые засветились в знаменитых фильмах

За спиною головного героя у виконанні Бодрова можна побачити колониколишнього інститут шляхетних дівчат, який потім перейменували на Жовтневий палац. Сьогодні це Міжнародний центр культури та мистецтв. Також тут можна побачити знаковий місцевий фонтан під назвою «Пелікани».

Фільм: "Схід-Захід", 1999 рік.
Адреса: Інститутська вул., 1

Андріївський Узвіз

Киев в фильмах

Мандруючи до Одеси, друзі завітали до величного Києва. Саме на мальовничому Андріївському узвозі їм вдалося знайти ідеальний подарунок – оригінальну картину. Крім того, хлопці з "Квартету-І" насолодилися прогулянками мальовничими місцями столиці, дослідивши атмосферу Річкового вокзалу, велич Михайлівської площі, затишок парку Шевченка та величні краєвиди з Володимирської гірки. Всі ці місця ви з легкістю упізнаєте у фільмі.

Фільм: "Про що говорять чоловіки", 2010 рік.
Адреса: вул. Андріївський Узвіз.