22:08 / 11.08.2023 Пресс-релизы

Гірше, ніж сподівалися. Важкі реалії українських клубів у Лізі конференцій

Тяжкий серпень для наших команд

Вже на наступному тижні стануть відомі учасники основної стадії Ліги конференцій. Тому саме час предметно поговорити про перспективи наших клубів у третьому за рангом єврокубку та порахувати чужі гроші — які суми фігурують за успішну участь в турнірі. 

Будь-який підвищений інтерес до гри варто конвертувати в щось більше. Для всіх, хто не уявляє своє життя без азарту, стане в нагоді vbet casino — найкраща онлайн-платформа, щоб полоскотати нерви. 

Можливість заробити більш ніж 20 мільйонів євро

Тільки вихід у груповий раунд Ліги конференцій дає можливість поповнити клубну казну майже на три мільйони євро. Перемога в групі вартує 500 тисяч, нічия — 166-ти. За перше місце в квартеті нараховують 650 тисяч, за друге — 325. Крім того, окремою графою йде вихід у плей-офф — ще 300 тисяч призових.

Ще солодші цифри — ближче до фіналу. Вихід в 1/8 вартує 600 тисяч, за чвертьфінал дають мільйон, півфінал — два мільйони. Переможець турніру поповнить бюджет на п'ять мільйонів. Не образять і команду, яка у вирішальному матчі програла — три мільйони.  

Дніпро, який міліє на очах

Треба дивитися правді у вічі. Після результату першого протистояння з чеською Славією шансів продовжити боротьбу в Лізі Європи у Дніпра-1 не те що небагато — їх просто немає. Матчі з празьким клубом та Панатинаїкосом показали, що команда Олександра Кучера та сам наставник не зробили жодних висновків з минулорічного провалу в дуелях з кіпріотами. Наголошуємо — кіпріотами, бо клуби з цієї країни значно поступаються за потенціалом та можливостями і грекам, і чехам.

В Дніпра-1 ще залишається можливість вибороти місце в основній стадії єврокубків через сутичку саме за Лігу конференцій. Однак знайти суперника, який може «потонути» в не надто широких водах нашого клубу, непросто й тут. Дніпряни зустрінуться з переможцем пари Лех — Спартак Трнава. Зважаючи на результат першого матчу та потенціал команд, більше шансів на успіх в польського клубу. І це той випадок, коли український колектив фаворитом знову не буде. 

Небезпечний старий знайомий, який визначить долю Луческу

Київське Динамо поступилося в першому матчі третього раунду кваліфікації ЛК грецькому Арісу. Що гірше — поступилося за невиразної гри, не награвши й на півголу, а не те, що на взяття воріт суперника. Втім, трагедії з поразки в Салоніках робити не варто з двох причин. Перша — суперник, показавши свій максимум, забив лише раз, і не є командою, яка здатна запропонувати вирішення задач, які розв'язати складно. Друга — у Греції Динамо не показало й половини свого потенціалу, а мінімальну негативну фору відіграти «біло-синім» цілком до снаги й без допомоги фактору свого поля.

А от далі буде непереливки. Так, рік тому Динамо здолало бар'єр Фенербахче, й сталося це приблизно в такий же час. Однак пізніше був груповий раунд Ліги Європи, коли перед нами постала зовсім інша команда, з якою на раз впорався не лише той же Фенербахче, а й кіпрський АЕК. Тому імовірна дуель з іншим представником Туреччини Бешикташем таїть в собі значні загрози єврокубковим перспективам киян. За чутками, схожими на правду, у випадку, якщо Динамо не подолає кваліфікацію ЛК, співпраця з Мірчею Луческу завершиться достроково — очікувати завершення сезону не доведеться. Символічно, що «допомогти» в цій справі може клуб, завдяки якому Луческу багато в чому колись привернув увагу Шахтаря.