18:59 / 16.12.2019 Политика

ЦВК розпочала обмін досвідом з колегами з Республіки Молдова

ЦВК розпочала обмін досвідом з колегами з Республіки Молдова

16 грудня зустріччю з заступником Голови ЦВК Сергієм Дубовиком розпочалася дводенна робота в Комісії представників Центру безперервного навчання у виборчій сфері при ЦВК Республіки Молдова на чолі з його директором Павлом Кабаченко. Основною метою робочого візиту в Україну є обмін досвідом у сфері проведення просвітницьких кампаній для виборців та інших учасників виборчого процесу.

За словами С.Дубовика, Центр управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК (Тренінговий центр) став своєрідним прообразом Центру безперервного навчання у виборчій сфері при ЦВК Республіки Молдова. В свій час, на етапі запуску і становлення нашого Центру, ми запозичили багато корисного у молдовських колег.

– Саме їх ідеї, обкатані на практиці, багато в чому лягли в основу організації  і налагодження повноцінної роботи нашого Центру, створеного спільно з IFES в Україні. Разом з тим, його динамічний розвиток протягом кількох років поспіль дозволяє налагодити повноцінний взаємовигідний обмін досвідом на рівних з молдовськими колегами, – зазначив заступник Голови Комісії.  

При цьому він додав: "Сподіваюсь, що наше співробітництво, якому вже досить багато років, неодмінно буде продовжено в майбутньому. Адже сьогодні ЦВК готова ділитися досить широким спектром напрацювань і їх практичного застосування, зокрема методологією BRIDGЕ та іншими методиками. Особливо в частині охоплення навчанням членів окружних і територіальних виборчих комісій, підготовки кваліфікованих викладачів тощо, якими варто не лише обмінюватися з теоретичної точки зору, а й взяти на озброєння з точки зору практики".

Під час подальшої роботи безпосередньо в Центрі управління навчанням учасників виборчих процесів при Центральній виборчій комісії колеги з Молдови в режимі презентації ознайомилися з його діяльністю. Також відбулася професійна дискусія щодо створення навчальних модулів, програм і методики викладання та адміністрування проєктних документів. 

Наступного дня, під час чергових зустрічей з членами ЦВК, працівниками Секретаріату Комісії та Державного реєстру виборців заплановано обговорення питань запровадження електронного документообігу, а також співпраці виборчих комісій з громадянським суспільством тощо.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії