20:23 / 07.07.2019 Политика

ЦВК уповноважила держпідприємство здійснити передачу виборчих бюлетенів відповідним ОВК

7 липня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 31 травня 2019 року № 919.

Окрім того, внесено зміни до складу територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, сформованого постановою ЦВК від 6 вересня 2015 року № 230.

ЦВК уповноважила Державне підприємство спеціального зв’язку в особі визначених ним працівників цього підприємства від імені Комісії здійснити передачу виборчих бюлетенів з виборів народних депутатів України для голосування у загальнодержавному багатомандатному та одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року відповідним окружним виборчим комісіям на засіданнях цих комісій та підписати протоколи про прийняття ОВК від ЦВК зазначених виборчих бюлетенів.

Зареєстровано уповноважених осіб ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "НЕЗАЛЕЖНІСТЬ" в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України.

Окрім того, розглянувши заяви кандидатів у народні депутати України, які балотуються в ОВО, висунутих політичними партіями та у порядку самовисування, про відмову балотуватися на позачергових виборах народних депутатів України, Комісія скасувала реєстрацію 11 кандидатів у народні депутати України. А саме: у порядку самовисування – Ретівова І.О. – в ОВО № 50, Бабенка М.М. – в ОВО № 90, Глиняного Л.П. – в ОВО № 92, Бойка О.В. – в ОВО № 97, Костяка М.М. – в ОВО № 183; висунутих Політичною партією "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ" – Подостройця К.О. – в ОВО № 135, Бальжик М.М. – в ОВО № 136, Граждана В.В. – в ОВО № 141, Шкарівського В.М. – в ОВО № 143; висунутих Політичною партією "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" – Тулюлюка О.В. – в ОВО № 204, Левківського М.П. – в ОВО № 207.

При цьому Комісія внесла зміни до своєї постанови від 26 червня 2019 року  № 1346 "Про форму, колір і тексти виборчих бюлетенів з виборів народних депутатів України для голосування в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року", виключивши із відповідних додатків відомості про вказаних кандидатів у народні депутати України.

ЦВК скасувала реєстрацію довіреної особи кандидата в народні депутати України Скороход А.К., зареєстрованої в ОВО № 93, та зареєструвала інших довірених осіб зазначеного кандидата.

Також скасовано реєстрацію довіреної особи кандидата в народні депутати України Недашківського С.М., зареєстрованого в ОВО № 66.

Зареєстровано довірених осіб кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в низці одномандатних виборчих округів.

Окрім того, Комісія відмовила у задоволенні скарги Довгопола В.В., у якій суб’єкт звернення просив визнати протиправними дії кандидата в народні депутати України в ОВО № 18 Мейдича О.Л., що полягають у публікації агітаційних матеріалів у одному з друкованих засобів масової інформації не за рахунок коштів свого виборчого фонду та без укладення відповідної угоди з цим ЗМІ. А також – зобовʼязати зазначеного кандидата припинити розповсюдження вказаних агітаційних матеріалів, прийняти рішення про його попередження та зобовʼязати  Мейдича О.Л. публікувати агітаційні матеріали у друкованих ЗМІ із дотриманням вимог виборчого закону. Рішення прийняте у зв’язку відсутністю належних підстав для задоволення зазначеної скарги.

На виконання рішення Верховного Суду та відповідно до висновків цього суду, ЦВК зареєструвала кандидатів у народні депутати України Давиденка Антона Миколайовича та Давиденка Артема Миколайовича, які балотуються в ОВО № 208 у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України.

При цьому Комісія внесла зміни до своєї постанови від 26 червня 2019 року № 1346, доповнивши відповідні додатки відомостями про вказаних кандидатів у народні депутати України.

Відділ взаємодії із ЗМІ  Секретаріату Комісії