16:25 / 18.08.2023 Политика

Мінʼюст готується націоналізувати активи міноборони білорусі та російської авіакомпанії

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду два позови щодо стягнення активів проти групи компаній "Волга-Днєпр" та міністерства оборони республіки Білорусь.

Про це повідомила голова департаменту санкційної політики Міністерства юстиції Інна Богатих.

Зазначається, що стягнення активів "Волга-Днєпр" і Міноборони Білорусі стосується авіаційних двигунів типу Д-18Т серії 3 для літаків АН-124-100 "Руслан" та одного авіаційного двигуна та повітряного стартера.

За словами Богатих, позов до "Волга-Днєпр", яка є однією з найбільших логістичних компаній РФ у сфері транспортних авіаперевезень, має підприємства і активи в багатьох країнах світу – надважливий ще й з точки зору міжнародної конфіскації.

В Канаді аналогічна процедура розпочата щодо літака “Руслан”, який належить цій же компанії і наразі арештований Канадою та має бути конфіскований на користь України. Ще декілька літаків цієї компанії “заморожені” Німеччиною. Це – сотні мільйонів доларів.

BAGNET нагадує, Канада вже розпочала процес конфіскації одного російського Ан-124 “Руслан” на користь України, однак Німеччина досі не має з цього приводу офіційної позиції.

Підготував: Сергій Дага