12:56 / 24.03.2023 Политика

Режим путіна не отримає від Китаю тієї допомоги, на яку сподівався, – представник ГУР

Фото: photo.unian.net

росія не отримала очікувану допомогу від Китаю, оскільки офіційний Пекін більш зацікавлений у забезпечені власних інтересів.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, Китай буде більше допомагати самому собі та захищати власні національні інтереси, як в економічній, так і в безпековій сферах.

"Говорити сьогодні про пряму військову допомогу з боку Китаю російській федерації, режиму путіна, ми не можемо. Зрозуміло, що в України є свої національні інтереси, і ми хотіли би від низки країн бачити більш рішучу політику в контексті засудження російської агресії, підтримання міжнародного права і захисту статуту ООН. Але в цілому, думаю, що режим путіна не отримає тієї допомоги, на яку сподівався", – сказав він.

BAGNET нагадує, 22 березня завершився візит китайського лідера Сі Цзіньпін до росії, де він протягом трьох днів проводив переговори з президентом росії володимир путіним.

Раніше західні ЗМІ писали, що після візиту до москви лідер КНР Сі Цзіньпін може зателефонувати Володимиру Зеленському. Втім, наразі цього так і не відбулось.

Підготував: Сергій Дага