19:45 / 07.11.2022 Политика

Посольство Британії не має наміру залишати Київ

Надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс зазначила, що посольство Британії не планує евакуюватися з Києва.

"Ні, евакуація не планується. Ми тут із безпекою, яка дає нам можливість бути тут. Я тут уже кілька місяців, я живу в цій війні, як і ви живете в цій війні. Безумовно, справедливо сказати, що обставини нашого від'їзду вже відрізняються від тих обставин, за яких ми вперше поїхали в лютому. І це не лише тому, що ми вважаємо загрозу менш серйозною: вона все одно серйозна. Зараз ми маємо краще уявлення і про потенціал України, і про потенціал Росії", - сказала Сіммонс в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Вона додала, що співробітники посольства готові змиритися багато з чим, щоб виконувати свою роботу.

"Я сказала б, що це щоденна розмова, як, мабуть, і для будь-якого українця, - враховувати обставини. Але ми готові змиритися багато з цим, щоб виконувати свою роботу. Поки що планів залишати Київ немає. І я думаю, що для багатьох людей, імовірно, дуже важливо, щоб ми залишилися", - наголосила посол.

За її словами, вона розуміє, що присутність посольства Британії в Києві важлива як сигнал для багатьох українців і для деяких країн.

"Так. Мені це говорять. Якось я пішла в магазин по покупки, а хтось дає мені здачу і запитує: "То ви не від'їжджаєте, правда"? Тому я знаю, що це важливо для багатьох звичайних українців і, звісно, для деяких країн зокрема. Я помічаю це. Це може створити тиск, відчуття, що, можливо, ви не можете поїхати, тому що тоді це надсилає сигнал. Ми всі маємо піклуватися про людей, і Міністерство закордонних справ Великої Британії зобов'язане піклуватися про нас усіх (громадян Британії, - ред.). Але ми дуже прагматичні щодо бажання бути тут. Я і мої колеги його мають. І я можу вам сказати, що наші зобов'язання досить сильні. Виявляється, ми досить сміливі. Й ми готові бути тут", - запевнила Сіммонс.

Підготувала: Ніна Петрович