02:20 / 21.10.2022 Политика

Зростає загроза наступу ворога з Білорусі

На Волинському, Житомирському та Київському напрямках ситуація стабільна, однак, посилюється агресивна риторика влади Білорусі і Росії щодо розгортання угруповання військ так званої союзної держави.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив на брифінгу про зростання загрози відновлення наступу на північному фронті.

Такий сценарій матиме на меті перерізати постачання озброєння Україні від країн-партнерів. У Білорусі тривають військові навчання. Також проводяться заходи для прихованої мобілізації. 

"Генштабом ЗСУ постійно відстежується ситуація. Силами оборони проводяться заходи для надійного прикриття північного напрямку, зокрема Києва. У разі відкриття другого фронту, а саме ведення наступальних дій з Республіки Білорусь, ми будемо готові до адекватної відповіді", – повідомив Громов. 

Рашисти продовжують накопичувати озброєння і техніку та зосереджувати нові підрозділи біля кордону з Україною. У Білорусі на аеродромі Зябрівка біля Гомеля останніми днями зросла кількість російської військової техніки. Також там зʼявились піщані насипи, які можуть використовуватися для розміщення радіолокаційних засобів, що корегують ракети.

Підготувала: Ніна Петрович