14:22 / 11.08.2022 Политика

Екснардеп Мосійчук почав кампанію по дискредитації захисників України, воїни готують звернення до СБУ (відео)

Фото: Ігор Мосійчук/Парламент.UA

Бійці спецзагону «Щит Василькова», які зараз воюють на передовій, захищаючи Україну, записали відеозвернення до екснардепа Ігоря Мосійчука, який втік з міста на початку війни. Вони нагадали, що на початку російського вторгнення у місті залишилась жінка-мер, а все керівництво прокуратури – чоловіки – чомусь опинилися на Західній Україні… З початку війни захист Василькова та дії мера Наталії Баласинович фіксували іноземні кореспонденти та оператори, і з Європи, й з США. Іноземні телеканали за ЗМІ показали все, що відбувалося у місті. А де ж був Мосійчук? Його не було в медійному просторі аж до 11 березня. Подейкують, що Мосійчук мовчки чекав на Росію, не вірячи в українську армію.

Потім він розміщував у соцмережах інформацію про російські «прильоти» по українських містах, а зараз розпочав дискредитацію добровольчих батальйонів. І це в той час, коли гинуть наші захисники на фронті! Вчора Мосійчук опублікував відео з ознаками кримінального правопорушення. Наприкінці низькоякісного виступу він завуальовано натякнув на якісь негаразди у Василькові. Через це до СБУ та ОГПУ й готують подання захисники України. Також вони звертаються й до президента України Володимира Зеленського, бо дії Мосійчука підпадають під статтю 111 ККУ «державна зрада» у воєнний час.

Президент має звернути на це увагу, бо слова Мосійчука радо підхопили російські ЗМІ. Пропагандисти на кшталт Скабєєвої вже фабрикують матеріали про нібито «корупцію у ЗСУ», дискредитуючи українську армію. Тобто екснардеп підготував контент для росЗМІ, і виникає питання – а на кого працює зараз Мосійчук?

Представники «Щита Василькова» послали Мосійчука вслід за російським кораблем! У зверненні захисники України сказали: «З початку війни прості мешканці Василькова допомагали, чим могли – одежею, їжею, паливом, грошима. Адже місто має стратегічне значення для Києва та області. Де був в цей час екснардеп – невідомо, з міста він зник. А зараз через соцмережі він починає розповідати, що оборонці зробити так, а що не так. Не треба нас повчати! Якщо ви такий розумний, приїздіть, допоможіть підрозділу! Не треба з фінансових та політичних мотивів розміщувати хайпові тексти та розколювати суспільство! Кожен волонтер, командир або боєць віддали душу добробату. Ми разом із ЗСУ втримали ситуацію у місті – не дали проникнути російським ДРГ, не допустили мародерства або якихось правопорушень. Гроші, про які ви пишете (а це добровільні внески) були витрачені виключно на діяльність «Щита». Перші дні війни були дуже важкими, мешканці Василькова підставили плечі обороні міста, але вашого плеча там не було… Тож йдіть за російським кораблем. Слава Україні»!

Бійці «Щита Василькова» готують подання до СБУ та Офісу генпрокурора с цього приводу. Вони вимагають розслідування брудної проплаченої кампанії, яку розпочав Ігор Мосійчук, та встановлення місця, де саме перебував Мосійчук на початку війни, та де перебуває зараз, звідки він пише свої брудні пости. Не виключено, що він зараз із товаришами-зрадниками саме в Росії?

Окремо бійці нагадали про зв’язки Мосійчука з колишнім мером Василькова, регіоналом Сергієм Іващенком, який втік з України. Вони на пару розікрали комунальне майно Василькова, приватизувавши навіть будівлю мерії міста!