09:37 / 06.06.2020 Политика

Хто може стати наступним мовним омбудсменом

Новим Уповноваженим із захисту державної мови може стати Святослав Літинський. 

Його кандидатуру обрали в Міністерстві культури та інформаційної політики під час засідання комісії другого червня. 

Про це повідомляє  пресслужба міністерства. 

"02 червня 2020 року в Міністерстві культури та інформаційної політики України відбулося засідання Комісії з добору кандидатури на посаду Уповноваженого із захисту державної мови.

За результатами співбесіди з кандидатами відповідно до рішення Комісії переможцем добору став Літинський Святослав Володимирович", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що кандидатуру Літинського передадуть до розгляду Кабінету Міністрів. 

Крім того, кандидатуру Літинського на цю посаду також запропонували у Міністерстві юстиції. 

Про це повідомив сам кандидат на своїй сторінці у Facebook.

"Те, що мою кандидатуру на розгляд Кабміну вносять одразу два з трьох передбачених законом суб’єктів подання – мінкульт і мінюст – є для мене приємною несподіванкою, як і одноголосне рішення на мою підтримку представницької комісії мінкульту в складі посадовців та поважних експертів, що оцінювали різних кандидатів", – написав Літинський. 

Як повідомляв Багнет, раніше одна з претендентів на посаду Уповноваженого із захисту державної мови Катерина Коверзнєва заявляла, що весь період незалежності України олігархічна економіка через підконтрольні ЗМІ провадила русифікаційні процеси.

Нагадаємо, що новий міністр культури є колишнім співробітником олігархічного телеканалу, власником якого є Коломойський.