13:12 / 04.09.2019 Общество

Весь період незалежності олігархи русифікували Україну

Одна з претендентів на посаду Уповноваженого із захисту державної мови Катерина Коверзнєва (фото з Facebook) вважає, що весь період незалежності України олігархічна економіка через підконтрольні ЗМІ провадила русифікаційні процеси.

Про це стало відомо з її мотиваційного листа, інформує Рупор.

"Весь період незалежності України олігархічна економіка через підконтрольні ЗМІ провадила русифікаційні процеси. Дійшло до того, що діти в центральній Україні, які не вчать російської мови, поза школою розмовляють примітивною російською", – констатувала Катерина Коверзнєва.

Україна – це не просто не-Росія, а Україна – це самобутня й самодостатня в культурному плані країна, яка прагне бути максимально інтегрованою в цивілізоване світове співтовариство, вважає претендентка. На її думку, в Україні завжди з шаною ставилися до всіх інших мов і культур, та сьогодні нам потрібно чітко виконувати закон, щоб ліквідувати ганебну практику дискримінації української мови в Україні.

Катерина Коверзнєва – уродженка смт Шацьк Волинської області, дитинство і юність провела в Криму. Має дві вищі освіти, володіє англійською та німецькою мовами. Працювала в агентстві «УНІАН», «Робітничій газеті», Національному університеті оборони України.