20:17 / 18.12.2018 Одесса

Чиновниця з Одеського медуніверситету повечеряла в елітному ресторані на 3 мінімальні зарплатні

Ставленицю МОЗу Владлену Дубініну, яку НАЗК підозрює у порушенні антикорупційного законодавства у частині приховування майна, яке підлягає декларуванню, помітили в елітному ресторані у центрі Києва, повідляє  stopcor.org.

Як повідомляють журналісти програми "Стоп корупції", вчора, 17 грудня Владлена Дубініна у компанії народного депутата була помічена у закладі Catch Seafood Restaurant, який розташований по вул. Володимирській, 12. Пані Дубініна повечеряла салатом з морепродуктів (655 грн), восьминогом (755 грн), устрицями (мінімум 400 грн за 6 штук, найдорожчі – від 1500 грн), сібасом (295 грн / 100 грн) та запила усе вином. Виходячи з меню, вечір обійшовся компанії приблизно в 10 тис. грн. Це у 3 рази більше мінімальної заробітної плати в Україні.

Нагадуємо, Національне агентство з протидії корупції повідомило, що Дубініна не задекларувала "істотні зміни майнового стану". Відомство запросило чиновницю для надання пояснень та ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення. Екс-виконувачка обов’язків ректора відразу пішла на лікарняний. Що, як бачимо, не завадило їй відвідати престижний заклад.

На питання журналіста про перевірку НАЗК і про те, звідки у чиновниці кошти на таку вечерю, пані Дубініна не відповіла, проте зажадала побачити редакційне завдання. А згодом взагалі перейшла у наступ: «Я кушала. Я имею право покушть? Как вы считаете?».

Вона також повідомила, що не переховується від розслідування, але на допит до слідчих не збирається. Крім того, відомо, що самопроголошений ректор фігурує в розслідуванні ГПУ про невиконання судових рішень та завдання шкоди державі.

Нагадаємо, через скандальні призначення МОЗу, скасовані у судовому порядку, та відсутність у закладі керівника із правом чинного підпису, частина студентів Одеського національного медичного університету не приїхала на навчання, інша ж опинилася під загрозою депортації.

За словами очевидців, в ресторані Дубініна обговорювала з нардепом варіанти свого повернення в ОНМедУ.

"Я почув, як ви обговорювали, що плануєте повернутися в медичний університет", – заявив журналіст Антон Клітний, але пані чиновниця це ніяк не прокоментувала.

З ресторану Владлена Геннадіївна поїхала на синьому Volvo XC60 2017. В Україні вартість такого авто стартує від 1,6 млн грн.

Нагадаємо, за часів Януковича Владлена Дубініна працювала заступником міністра охорони здоров'я. У вересні 2018 року наказом в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун Дубініну було призначено виконувачкою обов'язків ректора Одеського національного медичного університету. 27 вересня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав цей наказ незаконним. Колектив ОНМедУ назвав призначення екс-заступниці Міністра спробою рейдерського захоплення.