19:53 / 14.11.2023 Одесса

Працівники військомату повелися жорстоко з українцем

У мережі з’явилося відео жорсткого затримання працівниками військкомату чоловіка в Одесі на очах у його дружини та дитини, Одеський обласний ТЦК та СП з’ясовує обставини події, передає УП.

Анонімні Telegram-канали вдень поширили відео, на якому чоловік із нібито зв’язаними руками лежить на асфальті, після чого люди у формі із шевроном, який не можна розгледіти, заштовхують його у бус. Поруч з автомобілем стоять люди у військовій формі. Стверджувалося, що інцидент стався в Одесі. 

Пізніше в мережі з’явилися інші відеозаписи, на яких видно, що нібито ту саму машину оточили інші люди, переважно жінки, вимагаючи звільнити чоловіка. Одна з жінок сказала, що вони викликали поліцію.

На одному з відео видно, як жінка з дитиною стоїть біля вікна буса і кричить: "Він ув'язнений? Він убив людину? За що ви його так зв'язали? Ви його не затримаєте! За що?".

З відповіді чоловіка у формі в авто можна розчути: "Його везуть до адвоката … ухилення від призову. .. він повістку в ТЦК отримає".

Анонімні Telegram-канали заявляють, що чоловік відмовився взяти повістку, після чого його побили та зв’язали, а жителі намагалися його відбити. При цьому були присутні дружина та дитина затриманого, як стверджують Telegram-канали.

Підготувала: Ніна Петрович