10:24 / 08.12.2023 Киев

Ворог атакував Київ за допомогою стратегічної авіації: випустили близько 10 бомбардувальників

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Після тривалої паузи у 79 днів, ворог поновив удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Як ви бачите, ворог дочекався свого часу і почав знову застосовувати стратегічну авіацію для атак на мирні міста. Тому бережіть себе та рідних, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Ми витримали численні ракетні удари минулої зими й вірю, що разом здолаємо будь-які інші виклики!" – зазначається у повідомленні

В повідомленні йдеться, що близько 10 бомбардувальників-ракетоносців випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району міста Енгельс, Саратовської області.

Повітряна тривога в столиці тривала майже 2 години. Але жодна ворожа ціль не досягнула міста. Силами та засобами ППО усі ракети, які летіли у напрямку Києва, були знищені ще на підльоті до столиці.

Інформація щодо жертв та руйнувань відсутня.

BAGNET нагадує, у ніч на 8 грудня окупанти атакували Україну безпілотниками типу Shahed та зенітними керованими ракетами С-300. Як зазначають, усього зафіксовано пуски семи ударних "шахедів" із району Приморсько-Ахтарськ та шести зенітних керованих ракет С-300 з території Бєлгородської області рф.

Підготував: Сергій Дага