15:28 / 26.09.2023 Киев

У Києві затримали квартирного крадія: у поліції розповіли деталі

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Києві затримали чоловіка, який обкрадав квартири на перших поверхах, а проникав туди через вікна. Про це повідомили у поліції Києва.

З осель він забирав гроші та цінні речі власників. Один з таких випадків стався у квартирі на вулиці Зодчих. Чоловік проник до житла на першому поверсі багатоквартирного будинку, відтиснувши металопластикове вікно.

З квартири він викрав 14 500 доларів, 50 тисяч злотих, 600 євро, 10 тисяч гривень, мобільний телефон, два ноутбуки, дві золоті каблучки, золотий хрестик та золоту підвіску.

Крадієм виявився неодноразово судимий за аналогічні злочини 36-річний киянин.

Його затримали, провели обшуки в його оселі, та вилучили викрадене майно.

Поліціянти встановили, що затриманий причетний ще до однієї крадіжки з квартири на території Святошинського району, а також до крадіжок на території ще декількох районів столиці. Перевірка щодо епізодів триває.

Тим часом зловмиснику оголосили підозру за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах. Йому загрожує до дванадцяти років з конфіскацією майна.

На час досудового розслідування суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 214 700 гривень.

Раніше BAGNET повідомляв, що 25 вересня у Києві викрили жінку, яка організувала міжнародний канал торгівлі людьми.

Підготував: Сергій Дага