10:24 / 07.09.2023 Киев

На підприємстві "Київтеплоенерго" відбулися обшуки

Ілюстративне фото з відкритих джерел

КМДА звинуватила ДАСУ в необґрунтованих висновках про "Київтеплоенерго". Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

6 вересня 2023 року в комунальному підприємстві “Київтеплоенерго” відбулися обшуки. Правоохоронні органи діяли на підставі висновків ревізії Державної аудиторської служби (ДАСУ).

ДАСУ звинувачує “Київтеплоенерго” в тому, що підприємство не здійснило заміни всіх теплових мереж, які отримало в управління в середині 2018 року від “Київенерго”. Аудитори також пропонують “Київтеплоенерго” перетворити спортивний зал на одній із ТЕЦ на аналог закладу із мережі фітнес-клубів із вільним доступом для всіх охочих.

Водночас Київська міська державна адміністрація (КМДА) вважає висновки ДАСУ необґрунтованими. КМДА вже подала до суду на ДАСУ через порушення під час здійснення аудиту, необґрунтованість висновків і формальний підхід.

КМДА зазначає, що фахівці ДАСУ під час підготовки звіту порушили регламент перевірки. Крім того, аудитори склали акт ревізії підприємства, хоча ревізія є окремим видом перевірки, потребує окремої процедури й проведена не була.

Серія обшуків в “Київтеплоенерго” розпочалася у 2021 році. В цілому правоохоронними органами на підприємстві вже проведено понад 16 перевірок та обшуків.

Підготував: Сергій Дага