15:09 / 24.08.2023 Киев

Підрядник у Києві привласнив кошти під час ремонту дитячого садочка: директору повідомили про підозру

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Прокуратура повідомила про підозру директору одного з товариств за привласнення бюджетних коштів під час ремонту дитячого садочка в Макарові, що на Київщині. Сума в розмірі понад 77 тис. грн. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

З метою безпідставного та незаконного отримання грошових коштів з бюджету за нібито виконані роботи, підозрюваний вніс недостовірні відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт щодо їх обсягів у порівнянні з фактично виконаними.

Згідно із матеріалами досудового розслідування, підрядна організація на замовлення Департаменту регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації проводила поточний ремонт садочка в смт Макарів. Встановлено, що інженер з технічного нагляду підписав вказані акти. Вони стали підставою для перерахування надлишкових понад 77 тис. грн бюджетних коштів на рахунок підрядної організації.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області та Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Бучанського РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Варто відзначити, що згідно зі ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підготував: Сергій Дага