08:30 / 29.05.2023 Киев

Ракетний удар по Києву: які наслідки

Фото: t.me/vitaliy_klitschko

У ніч на 29 травня Київ пережив чергову, вже 15-ту масову нічну атаку армії рф. Ворог вдарив по столиці ракетами та "шахедами", повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

"Минуло лише 18-ть годин після наймасованішої атаки БпЛА по Києву, а ворог знову напав на столицю. Це вже 15-та повітряна атака з початку травня!..

Цією ночі знов були дрони - за попередньою інформацією, ворог застосував баражуючі боєприпаси "Shahed". Практично одночасно із атакою БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно Х-101/555. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків", – зазначив Попко.

Силами та засобами ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено. 

Внаслідок падіння уламків в Подільському район пробило дах житлового будинку, без жертв. Інформації щодо потерпілих наразі не надходило.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив:

"Дякуємо нашим силам ППО за філігранну роботу!

Ще одна складна ніч для столиці. Але, завдяки професійності наших захисників, внаслідок повітряної атаки варварів у Києві не сталося уражень та руйнувань інфраструктурних та інших обʼєктів, багатоквартирних житлових будинків. Немає постраждалих та загиблих.

Орки біснуються, ми - стоїмо!
"

Підготував: Сергій Дага