13:34 / 26.05.2023 Киев

Столичні поліцейські викрили у Голосіївському районі чоловіка з гранатою

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, у ході відпрацювання території Голосіївського району працівники карного розшуку столичного главку помітили на вулиці Академіка Глушкова громадянина, який підозріло себе поводив. Під час поверхневої перевірки у чоловіка була виявлена ручна осколкова граната Ф-1.

"На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу для документування злочину.

Власником небезпечного боєприпасу виявився 27 - річний мешканець Київщини, якого поліцейські затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вилучений речовий доказ направлено на експертне дослідження", – йдеться у повідомленні.

Слідчими Голосіївського управління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Невдовзі суд обере зловмиснику запобіжний захід.

Поліцейські нагадують, зберігання зброї та боєприпасів може призвести до трагічних наслідків, стати причиною травм і загибелі людей. Якщо зберігаєте боєприпаси - здайте їх до найближчого відділу поліції. Згідно з ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України - особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої не підлягає кримінальній відповідальності.

Підготував: Сергій Дага