02:02 / 08.10.2022 Киев

Жінку в Києві захистили від чоловіка-неадеквата

Фото: Нацполіція

У Києві жінку з двома дітьми захистили від домашнього насильства з боку 41-річного співмешканця.

Як повідомляє поліція Києва, чоловік не пускав партнерку з їхньою спільною 2-місячною донькою та її 14-річним сином до власної квартири, неодноразово погрожував їй і висловлювався нецензурною лайкою.

Син потерпілої отримував на свій мобільний телефон смс-погрози від порушника, .

"До чергової частини Голосіївського управління поліції звернулась жінка з проханням припинити щодо неї домашнє насильство. Кривдника було притягнуто до адміністративної відповідальності та застосовано терміновий заборонний припис", – кажуть поліціянти

Жінку з дітьми помістили до кризової кімнати до 10 діб: їм мають надати кваліфіковану психологічну та юридичну допомогу. 

Кривдника притягнули до відповідальності за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

"Також через високий ризик загрози життю та здоров’ю постраждалих осіб, щодо кривдника застосовані заходи заборонного припису", – кажуть правоохоронці.

Це означає, що чоловіку заборонено перебувати у місці проживання жінки, наближатися і в будь-який спосіб контактувати з нею терміном до 10 діб. 

Якщо кривдник знову зашкодить жінці, правоохоронці розпочнуть розпочате кримінальне провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство.

Підготувала: Ніна Петрович