14:21 / 26.05.2024 Харьков

Деяких жертв удару по "Епіцентру" доведеться шукати з ситом

Аби знайти рештки деяких загиблих у гіпермаркеті «Епіцентр» в Харкові, по якому росіяни здійснили ракетного удару вдень у суботу, доведеться просіювати попіл, припустив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції України в Харківській області Сергій Болвінов.

Він зазначив, що низка людей почала звертатись до поліції ввечері в суботу та в неділю вранці, оскільки їхні рідні не повернулись додому після російської атаки і, ймовірно перебували в торгівельному центрі під час неї.

Серед них і восьмирічний хлопчик, який разом з матір’ю не дочекався додому батька, що працював у відділі декору та під час удару був всередині.

«Зрозумівши, що ймовірно батько серед жертв, вони разом з мамою звернулися до поліції. Слідчі та криміналісти всю ніч на цьому згарищі, руїнах «Епіцентру», шукають те що можна впізнати як тіло людини», - зазначив  Болвінов.

ТЦ "Епіцентр" у Харкові 26 травня вранці

Зокрема, ввечері до поліції звернулась 20-річна дівчина. Її батьки та молодша сестра пішли в ТЦ за покупками, але додому не повернулись та не відповідають на дзвінки. Батька згодом знайшли у лікарні з контузією, а от про долю матері та 12-річної сестри нічого не відомо.

Інша дівчина також розшукує батька, працівника ТЦ. Ще один чоловік, співробітник «Епіцентру»,  шукає дружину, яка також працювала в гіпермаркеті, та зникла без вісти після атаки.

Підготувала: Ніна Петрович