09:08 / 11.01.2024 Харьков

Росіяни зруйнували готель в Харкові: 11 постраждалих, серед них іноземці

В ніч на 11 січня окупанти влучили двома ракетами біля готелю в середмісті Харкова. Унаслідок ворожого обстрілу постраждали 11 людей. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

"Черговий акт тероризму проти цивільного населення. Окупанти влучили біля готелю в середмісті Харкова двома ракетами", – повідомив Синєгубов.

У повідомленні йдеться, що близько 22:30, 10 січня, ворог завдав удару по Київському району міста Харків. Попередньо – ракетами системи С-300.

Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю готельного комплексу, де в момент удару перебували понад 30 цивільних осіб. Також сталося загоряння кількох автомобілів.

"Станом на зараз відомо про 11 постраждалих, з них 4 – чоловіки віком від 31 до 38 років, 7 – жінки у віці від 23 до 71 року", – заявив голова Харківської ОДА.

Як зазначає Олег Синєгубов, дев’ятьох потерпілих доставили до медзакладів. Наразі один із постраждалих – 35-річний чоловік – перебуває у важкому стані, 8 пацієнтів – у середньому та легкому, 2 – надали допомогу на місці.

Рятувальники ДСНС ліквідовували наслідки пожежі. Зазначається, що площа пожежі склала близько 20 квадратних метрів. На місці події працювало 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 70 чоловік особового складу ДСНС.

За словами голови Харківської ОДА постраждалі забезпечені всім необхідним і перебувають під лікарським наглядом. На разі на місці ворожого удару продовжують працювати екстрені служби. Інформація оновлюється.

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков зазначив, що одна з ракет влучила прямо в будівлю готельного комплексу.

Олександр Фільчаков зазначив, що серед постраждалих 1 громадянка Туреччини, 1 громадянин Грузії, обидва представляли ЗМІ Туреччини.

Національна поліція України опублікувала фото та відео наслідків влучання в "Парк Готель" в Харкові.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка, ціллю росіян були саме іноземні журналісти, які висвітлюють події, пов’язані з військовою агресією росії проти України.

"За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України",  – сказав Тимошка.

На місці події працюють слідчо-оперативна група, криміналісти та вибухотехніки.

Підготував: Сергій Дага