14:52 / 22.06.2023 Харьков

14-річна харків'янка поширювала рашистську символіку та співала гімн РФ

Дівчина-підліток з Харкова розклеювала проросійські листівки, агітувала за створення так званої "Харківської народної республіки",  а також записала ролик із Z-символікою та гімном країни-агресора в центрі міста.

Її особу вже встановили, повідомляють у Національній поліції Харківщини.

21 червня небайдужі містяни повідомили правоохоронцям про дівчину, яка на площі Свободи біля намету "Все для перемоги" розклеювала листівки з "символами" так званої "ХНР".

За даними начальника слідчого управління поліції Харківщини Сергія Болвінова, її разом з матір'ю вже допитали та провели обшук помешкання. 

"Малолітня співачка вже визнала свою провину та заявила, що шкодує. Однак, мабуть, велика кількість спожитої російської пропаганди затьмарила молодий мозок", – зазначив він.

Матір стверджує, що не здогадувалась про антиукраїнські настрої дитини попри яскраво виражену позицію доньки "за мир". І ролик із символікою нібито побачила лише після повідомлення класного керівника.

У підлітка виявили цілу колекцію проросійської символіки.

"Тут і російські прапори, і лозунги на підтримку царя та царської Росії, і радянська символіка. Все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі.

Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої навряд могли залишитися непоміченими з боку матері", – додає начальник слідчого управління поліції Харківщини.

Оскільки дівчина не досягла віку кримінальної відповідальності, за проступок відповідатиме мати. Її притягнуть до відповідальності за невиконання батьківських обов'язків.