20:20 / 15.08.2022 Харьков

Харків рашисти обстріляли некерованими ракетами (фото)

Фото: ДСНС Харківської області у Telegram

Ранковий обстріл житлового масиву у Салтівському районі Харкова окупанти обстріляли  некерованими реактивними снарядами з “градів”.

Як повідомив у Facebook начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, поранення дістали семеро мешканців міста.
Фото: ДСНС Харківської області у Telegram

“За попередніми даними, обстріл вівся з РСЗВ "град", 122 мм некерованими реактивними снарядами, які використовуються для загальної вогневої підтримки дивізій і бригад, ураження живої сили, бронетехніки і неброньованої техніки, польових укріплень, створення осередків загоряння. Це тероризм – використовувати РСЗВ у житловому, спальному районі. Це тероризм – обстрілювати снарядами дитячі майданчики”, – наголосив Болвінов.

Наразі на місці подій працюють слідчі. Після обстрілу до медиків звернулися ще двоє постраждалих.

Фото: ДСНС Харківської області у Telegram

“Жінці 69 років надали допомогу на місці. 80-річну харків‘янку госпіталізували до медустанови, стан – середньої тяжкості”, – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Фото: ДСНС Харківської області у Telegram

У ГУ ДСНС Харківської області додали, що ворог обстріляв житловий мікрорайон із реактивних систем залпового вогню, зокрема поцілив по дитячих майданчиках, житлових будинках, території храму, магазину, гаражному кооперативу, а також по зупинках громадського транспорту.

На території гаражного кооперативу сталася пожежа. Горів гараж на площі 30 кв. м. Крім пожежників, на місці обстрілу працювали сапери ДСНС, які обстежили уражену територію та вилучили залишки вибухонебезпечних предметів.н із ударів упав на місце біля зупинки громадського транспорту. Спочатку повідомлялося про пʼятьох постраждалих.

Подготовила: Нина Петрович