14:44 / 31.03.2015 Экономика

19 газових родовищ нарешті забрали у Сім'ї Януковича

Україна зводить до мінімуму можливість отримання надр у користування без тендерів.

Державі повернули 19 газових родовищ, якими користувалися компанії "сім’ї" Віктора Януковича. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко.

"Ми звели до мінімуму можливість отримання надр у користування без тендерів. Днями повернули до державної власності 19 газових родовищ, якими користувалися компанії сім’ї Віктора Януковича", – зазначив Шевченко.

Невдовзі родовища виставлять на публічні торги, і віддадуть у користування новим інвесторам, обіцяє міністр, інформує Радіо Свобода.

Серед останніх рішень Мінекології, які мають на меті подолати корупцію, Шевченко назвав скасування геомоніторингу, який дублює державний нагляд за користувачами надр, скасування контролю за баластними водами в портах, запровадження публічних електронних торгів для закупівель, менших за 100 тис. грн, спрощення митного контролю за товарами, які не є озоноруйнівними, скасування платежів на утилізацію тари, які донедавна стягували з імпортерів.

Нагадаємо, за інформацією заступника голови АП з питань реформ Дмитра Шимківа, Мінекології належить до міністерств, які досі не виконали план з імплементації законодавчих актів в рамках угоди з ЄС.

Нагадаємо, Київський апеляційний адміністративний суд 28 січня анулював 19 спеціальних дозволів ТОВ "Голден Деррік", яку асоціюють з сім’єю Януковича на видобуток нафти і газу.