00:10 / 20.03.2024 Экономика

Ілон Маск визнав свою залежність від лікарських препаратів, але вважає, що це допомагає йому в бізнесі

Бізнесмен і мільярдер Ілон Маск заявив, що вживання ним кетаміну є ефективним для бізнесу і приносить користь для інвесторів Tesla.

Про це він сказав в інтервʼю з колишнім ведучим CNN Доном Лемоном.

За словами Маска, препарат допомагає йому керувати “негативним хімічним станом у моїх мізках”, схожим на депресію. Кетамін “виводить людину з негативного настрою”, каже він.

“З погляду Уолл-стріт, головне — це реалізація”, — сказав він і додав, що компанія Tesla коштує стільки ж, скільки решта автомобільної промисловості разом узята.

Ілон Маск зазначив, що має рецепт від лікаря на кетамін і бере “невелику кількість препарату раз на два тижні”.

Коли його запитали, у якому стані він пише свої публікації на X, то мільярдер відповів, що “майже завжди” тверезий, коли робить пости рано-вранці чи пізно вночі.

The Wall Street Journal зазначає, що у списку того, що вживав на приватних вечірках по всьому світу Ілон Маск, ЛСД, кокаїн, екстазі та психоделічні гриби. Раніше бізнесмен курив марихуану на публіці та заявляв, що має рецепт на психоделічний кетамін.

Близьке оточення 52-річного мільярдера каже, що він продовжує вживати наркотики, особливо кетамін. Це викликає неабияке занепокоєння, адже може спричинити кризу здоров'я або зашкодити бізнесу.

Кетамін – анестезуючий засіб із вираженою знеболювальною дією. Препарат спричиняє так звану дисоціативну анестезію, яка описується як функціональна дисоціація між таламо-неокортикальною та лімбічною системами. Аналгезивна дія препарату проявляється вже при субдисоціативній дозі і триває довше, ніж анестезія. Седативна та гіпнотична дії виражені менше. У ділянці спинного мозку та периферичних нервів препарат проявляє місцевоанестезуючу дію.

Підготувала: Ніна Петрович