11:40 / 05.01.2024 Экономика

Кордони не відкриються: польське ембарго на українські продукти буде безстроковим

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський заявив, що польсько-український кордон не буде відкрито для українських товарів, ембарго на їх експорт до Польщі буде безстроковим.

Про це повідомляє Міністерство сільського господарства та розвитку села Польщі.

"Кордони не відкриються, ембарго на українську продукцію безстрокове — доки його не знімуть", — заявив Секерський.

За словами міністра, для напрацювання найкращих рішень з польськими фермерами-мітингувальниками будуть проводитися переговори. Секерський заявив, що підтримує вимоги протестувальників, які, однак, має бути адаптовано до чинного законодавства в Польщі, включно із законодавством ЄС.

Він також нагадав, що уряд Польщі готовий задовольнити всі вимоги фермерів. Однак юридичне санкціонування всіх вимог, за словами Секерського, потребуватиме часу.

"Немає підстав вважати, що те, що я обіцяв, не буде виконано", — запевнив він.

BAGNET нагадує, що вчора, 4 січня, Державна прикордонна служба України підтвердила відновлення блокади руху для вантажного транспорту через пункт пропуску "Медика – Шегині" з боку польських протестувальників.

Роман Кондрув, лідер протестувальників, зазначив, що вони пропускатимуть по три вантажівки на годину. За попередніми даними, блокування кордону триватиме до 3 лютого.

Підготував: Сергій Дага