11:59 / 21.11.2023 Экономика

Японія планує передати фінансову допомогу Києву

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з головою МЗС Японії Кійото Цуджі, міністром економіки Кадзучіка Івата й представниками японського бізнесу, повідомив, що Японія планує передати €160 млн для підтримки проєктів економічного відновлення України. Про це Денис Шмигаль написав у Telegram.

"Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості. Державні міністри запевнили, що позиція Японії щодо підтримки України буде незмінною. Вдячні японському уряду та народу за всебічну допомогу", – написав Шмигаль.

На зустрічі з державним міністром закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державним міністром економіки, торгівлі та промисловості Кадзучіка Івата й представниками японського бізнесу, Денис Шмигаль, озвучив пріоритети України, щодо швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Сьогоднішня зустріч з японською делегацією сприятиме подальшому залученню японських компаній до відбудови України.

Прем’єр-міністр зазначив, що для нашої держави дуже важлива співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ. У своєму пості Шмигаль також посилався на досвід Японії в післявоєнному відновленні. Саме тому, що він може стати корисним для економічного відновлення України.

Японські міністри запевнили, що політика Токіо щодо підтримки України буде незмінною.

BAGNET нагадує, що Японія неодноразово надає Україні підтримку енергосектору. 23 жовтня анонсували передачу в Україну трансформаторів та сонячних панелей, які мають прибути протягом найближчих місяців.

Підготував: Сергій Дага