15:09 / 29.08.2023 Экономика

Україна укладе торговельну угоду з Британією в обмін на післявоєнне відновлення

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Київ та Лондон укладуть торговельну угоду, в обмін на яку британські компанії займуться післявоєнним відновленням України. Про це повідомляє видання I News.

За оцінками Світового банку, на відновлення і заміну руйнувань, завданих Україні внаслідок війни з росією, знадобиться понад 320 млрд фунтів стерлінгів. Втім, війна ще не закінчилася, і ця цифра зростатиме.

Своєю чергою, за інформацією видання, Велика Британія відіграватиме важливу роль у відновленні українських міст після війни, а британські будівельні фірми будуть "у перших рядах" претендентів на отримання будівельних контрактів.

"Такі угоди з ЄС і США, звісно, шукатимуться, оскільки ми повинні дякувати всім країнам, які допомагають нам у досягненні перемоги. Але це займе більше часу через необхідні процеси. З Великою Британією ж ми можемо зняти слухавку телефону, запропонувати ідею, і якщо вона їм сподобається, то угоду може бути укладено", – заявило джерело I News.

Уряди країн також обговорили перспективу укладення післявоєнної двосторонньої угоди про вільну торгівлю.

Вона охоплюватиме право на роботу громадян кожної країни в обох державах, відкриття британських виробників в Україні, експорт харчових продуктів, споживчих товарів і послуг.

BAGNET нагадує, що уряд Фінляндії почав розробляти план із відновлення України.

Зазначається, що східне управління Міністерства закордонних справ Фінляндії несе основну відповідальність за складання плану та його узгодження з відповідними державними органами та суб’єктами бізнесу.

Підготував: Сергій Дага