16:48 / 20.06.2023 Экономика

Непрацюючий аеропорт "Бориспіль" хоче укласти контракт на прибирання за майже 52 млн гривень

Аеропорт «Бориспіль» оголосив торги на закупівлю послуг із прибирання з очікуваною вартістю на майже 52 мільйони гривень. Там пояснили, що навіть у простої під час війни є необхідність підтримувати в належному стані виробничі приміщення.

Про це йдеться в повідомленні аеропорту.

Міжнародний аеропорт відкрив торги на сайті державних закупівель Prozorro 15 червня. Термін виконання робіт вказаний із 1 серпня 2023 року до 30 липня 2024-го.

Послуги з прибирання включать комплексне обслуговування паркінгу, виробничих приміщень, терміналів, сантехнічних приміщень, фасадів, покрівель тощо.

Представники «Борисполя» пояснили, що зараз аеропорт функціонує, хоч і «у дуже малому відсотковому відношенні».

За умовами тендеру, під час воєнного стану не вимагається прибирати щоденно, цілодобово й безперервно. Крім цього, надання послуг розпочинається на підставі письмової заявки від аеропорту. Тобто, якщо не буде потреби в прибиранні як загалом, так і стосовно окремих приміщень, то письмова заявка не буде надаватися, а, отже, гроші на це не будуть витрачатися.

«Початок надання послуг на підставі письмової заявки є одним із заходів контролю за витрачанням коштів підприємства, недопущення їх втрат та додержанням законодавства, у тому числі у сфері публічних закупівель, а умови тендеру є такими, що захищають інтереси державного підприємства», — ідеться в заяві.

Підготувала: Ніна Петрович