09:33 / 02.11.2022 Экономика

Родинний бізнес Короля та його "лакеїв"

В попередній статті наша редакція розкривала суть корупційних схем в місті Бровари Київської області. І в наше поле зору потрапила компанія ТОВ «ФІРМА «ПІДРЯД», яка являлась пов’язаною з депутатом Броварської міської ради – Зінченком Миколою Андрійовичем та племінником міського голови – Сапожка Ігоря Васильовича.

Нагадаємо, що засновницею та керівником ТОВ «ФІРМА «ПІДРЯД» до 05.2020 року являлася донька діючого Броварського депутату від партії «Ігоря Сапожка» - Солодковська (Зінченко) Світлана Миколаївна. Крім того, в той же період співзасновником компанії являвся племінник сумнозвісного мера - Колесніков Вадим Олегович. Однак вказані особи в 2020 році вирішили продати корпоративні права іноземній організації «КОМПАНІЯ МІРА БЮГГЕПРОДУКТЕР А/С» (зареєстрованій в Данії). На думку експертів вказаний правочин здійснили з метою подальшого ухилення від сплати податків та приховування справжніх власників.

Аналізуючи інформацію щодо діяльності компанії ми звернули увагу, що ТОВ «ФІРМА «ПІДРЯД» в 2020 році являлась замовником будівництва виробничо-складської бази та його облаштувала за адресою: м. Бровари вул. Залізнична, буд. 6. Зрозуміло, що вказаний складський комплекс підконтрольний Сапожку І.В.

Крім того, в 2019 році вказана компанія являлася підрядником з будівництва  блоку офісних приміщень з підземним паркінгом в м.Бровари, прибудованого до багатоповерхового житлового будинку по вул. Симона Петлюри, буд. 21. За дивним збігом обставин, замовником будівництва являлась компанія ПП «БРОВАРИБУДІНВЕСТ» засновником та керівником якої являється Булка Анатолій Васильович, який в свою чергу раніше являвся членом Виконавчого комітету Броварської міської ради та до 2018 року керівником ТОВ «ФІРМА «ПІДРЯД». Знову збіг обставин?

Нас в свою чергу зацікавило, а чи має Сапожко І.В. або його рідні ще якісь комерційні приміщення в м. Бровари? Аналізуючи дані в мережі інтернет ми натрапили на досить багато журналістських розслідувань, щодо причетності сім’ї мера до будівництва 6-ти поверхової офісної будівлі по вул. Гагаріна, буд. 21. Як стало відомо, замовником будівництва являлась компанія ТОВ «АЛЬЯНСІНВЕСТБУД»

і знову серед засновників компанії являється близька родичка «господарника», теща «царька» - Коваль Світлана Василівна.

Враховуючи той факт, що вищевказані комерційні об’єкти побудовані організаціями, які тим чи іншим чином пов’язані з очільником міста Бровари, останні 14 років «король» міста провів недаремно. За результатами аналізу декларацій Сапожка І.В. та його дружини не виявлено джерело доходу їхніх нажитих статків, однак зазначені комерційні приміщення користуються досить великим попитом у підприємців Броварського району.

Чи достатньо меру офісів для здійснення своїх обов’язків? Редакція вирішила перевірити, читайте в наступних публікаціях.

Автор: Павло Іванович