15:13 / 26.10.2022 Экономика

Корупційні схеми вічного мера

І знову в поле зору редакції потрапили корупційні схеми в місті Бровари Київської області. Цього разу ми звернули увагу на діяльність Управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту Броварської міської ради Броварського району Київської області (далі Управління) та переможців переважної більшості тендерних торгів, які проводила вказана організація.

Управлінням в продовж 2017-2022 років за результатами проведення закупівель укладено з ПП «Маяк» (код ЄДРПОУ 23582016) 65 договорів на суму 43.3 млн грн  на проведення ремонтних робіт та постачання паливно-мастильних матеріалів, з яких лише 7 договорів укладено за результатами проведення відкритих торгів, на приблизну суму 29,8 млн грн. При цьому, з ФОП Зінченко Микола Андрійович, який також являється директором та засновником ПП «Маяк» та депутатом Броварської міської ради, Управління у зазначений період уклало 25 договорів за результатами проведення не конкурентних процедур, на загальну суму 7,6 млн грн. Доречі, Зінченко Микола Андрійович являється депутатом Броварської міської ради, обраний від Київської обласної організації політичної партії «Команда Ігоря Сапожка - Єдність», а керівником вказаного Управління являється керівником якого являється депутат Броварської міської ради – Решетова Світлана Ігорівна, яка також пройшла від Київська обласна організація політичної партії «Команда Ігоря Сапожка - Єдність».

Згідно даних з інформаційно аналітичної системи «PROZZORO», в січні 2017 року Управління проводило спрощену/допорогову закупівлю «Капітальний ремонт під’їздів житлового будинку по вул. Петлюри Симона, 23Б, очікуваною вартістю - 481 600 грн., для участі в якій пропозиції подали ПП «Маяк», ФОП Зінченко М.А. та ТОВ «БК КБР» (код ЄДРПОУ 40990651). За результатами проведення закупівлі 21.02.2017 переможцем було визначено ПП «Маяк», та з яким укладено договір підряду №59/17. Разом з тим, в порушення вимог п.7 ч.1 ст. 17 Закону України «Про публічні закупівлі» Управління тендерні пропозиції ПП «Маяк» та ФОП Зінченко Микола Андрійович не відхилили, при цьому, з ПП «Маяк» було укладено договір підряду.

Цікаво, чому даний факт не виявила керівники Управління. та їхні підлеглі?

Крім того, компанії афілійовані з Зінченком М.А. постійно являються переможцями в тендерних закупівлях з капітального або поточного ремонту дахів в м. Бровари. Разом з тим, керівництво Управління закриває очі на той факт, що об’єкти на яких здійснювалися ремонтні роботи Зінченком М.І. постійно потрапляють в якісь неприємні ситуації. А саме пожежа даху 5-ти поверхівки в м. Бровари в серпні 2021 року, та пошкодження даху Княжицької школи в результаті шквальних вітрів. Будівельні роботи на вказаних об’єктах здійснював Зінченком М.І. Однак не дивлячись на ці факти, для здійснення ремонтних робіт в пошкоджених будівлях знову ж таки залучають компанії вищевказаного депутата та загальна сума робіт складає понад 10 млн грн.. Роздуми: «Як довго простоять ці дахові покрівлі?».

При більш поглибленому аналізі інформаційних ресурсів в мережі інтернет, встановлено, що Зінченка М.А. та вічного мера м. Бровари -Сапожка Ігоря Васильовича поєднує не тільки політична приналежність. Стало відомо, що донька Зінченка М.А. – Солодковська (Зінченко) Світлана Миколаївна до 05.2020 року являлася бенефіціарним власником компанії ТОВ «Фірма «Підряд» в якій співласником в той же період являвся племінник сумнозвісного мера - Колесніков Вадим Олегович. Що вказує на пов’язаність спільних бізнес інтересів Сапожка І.В. та Зінченка М.А.

Можна дійти до висновків, що привілейоване відношення влади міста до бізнес структур Зінченка дає змогу отримати гарні фінансові статки останнього, а можливо його покровителям. Доречі, інша донька Миколи Андрійовича вже більше ніж 5 років проживає в Об'єднаних Арабських Еміратах.
Є надія, що неписані закони «кумівства» все-таки буде подолано після закінчення війни на території нашої КВІТУЧОЇ та РОЗВИНЕНОЇ УКРАЇНИ!

Автор: Павло Іванович