15:45 / 06.07.2021 Экономика

Голову ФДМУ Сенніченка покликали на каву інвестори “Варшавського” – чиновник не прийшов

Сенніченко прогулює роботу? Інвестори ЖК «Варшавський Плюс», які 6 липня зранку вийшли на мирну акцію протесту під стіни Фонду державного майна України, не застали на робочому місці ані голову ФДМУ, ані його заступників.

У вівторок, 6 липня о 8:30 під стінами офісу Фонду державного майна України стартувала мирна акція-запрошення, ініційована інвесторами ЖК «Варшавський Плюс», що на Виноградарі.

Нагадаємо, нові будинки першої черги ЖК «Варшавський Плюс» збудовані вже понад пів року тому, але замовник будівництва – державна компанія «Пуща-Водиця», органом управління якої є Фонд держмайна, блокує введення житла в експлуатацію, тримаючи в заручниках інвесторів будівництва – пересічних громадян України.

«Кошти в законне будівництво я інвестував ще рік тому з продажу батьківської квартири. Тепер разом зі своєю родиною і маленькою дитиною ризикую опинитися просто неба», – розповідає інвестор житлового комплексу Юрій Андреєв.

Доведені до відчаю люди цілими сім’ями вийшли на мирну акцію протесту до державного органу, аби вчергове закликати чиновників припинити свавілля й надати мешканцям можливість заселитися у придбане за власний кошт житло.

Майбутні сусіди принесли під стіни ФДМУ столи, стільці та ласощі й запросили голову Фонду Дмитра Сенніченка вийти до них на філіжанку ранкової кави.

Адже, на жаль, інші законні способи привернути увагу голови ФДМУ, такі як відкритий лист та колективні звернення, залишились без відповіді.

«Ми сподіваємось що мирна акція спонукає чиновників сісти за стіл переговорів та разом вирішити болюче питання щодо введення будинків в експлуатацію. На жаль, цей процес наразі повністю заблокований замовником будівництва  —  агрокомбінатом «Пуща Водиця», який ухиляється від виконання своїх зобов'язань замовника будівництва за вказівкою управляючого органу —  ФДМУ», – зазначили представники ініціативної групи.

Однак наразі керівництво Фонду продовжує ігнорувати законні вимоги інвесторів. У вівторок зранку пан Сенніченко та його заступники виявились відсутніми на власних робочих місцях. Відтак мітингарі чекають на приїзд правоохоронців, аби написати заяву до поліції.