16:00 / 15.06.2021 Экономика

Обвалилась стеля, та винна "криша" Ощадбанку

Ощадбанк втрачає мільйони, фальсифікуються тендери, злочинна халатність призводить до людських жертв. Але винуватці продовжують займати керівні посади, кришуємі головою правління та Наглядовою радою банку

Днями в київській будівлі, яка належить Ощадбанку, обвалилася стеля на великій ділянці. Є постраждалі. Службовці отримали травми різного ступеню важкості. Нормальне людське співчуття поступається місцем обуренню, тому що ця подія сприймається не як трагічна випадковість, а як закономірний наслідок злочинних дій керівників банку. Нагадаємо, раніше повідомлялося, якого масштабу набули кадрові махінації з боку Наглядової ради та голови правління Ощадбанку, та до яких наслідків вони призвели. 

Так ось, обвал стелі стався саме в тій будівлі, приймальний акт виконаних робіт в якій був підписаний піл психологічним тиском на приймальну комісію з боку Володимира Нечипоренко, керівника служби комплаєнсу Ощадбанку. Подія, що сталася, примушує зробити висновки, що акт був підписаний не тільки з перевищенням вартості деяких робіт в три рази, але й з явними порушеннями техніки безпеки. Наслідки на лице.

Нечипоренко вже має «послужний список» статей Кримінального кодексу України про злочинну халатність та зловживання службовим становищем. Надбанням громадськості стали факти фальсифікацій тендерних процесів, в яких приймав участь Нечипоренко.  

Проте, ні Наглядова рада, ні голова правління Сергій Наумов навіть не ставлять питання про звільнення спеціаліста з ризиків. Чому? Ворон воронові око не виклює. Як говорять факти з попередніх публікацій, Наумова та Нечипоренко пов’язує довготривала практика схем махінацій, які почалися ще років шість потому в АТ «Пірєус Банк МКБ», котрий С. Наумов очолював в період 2014-2020 років. Тоді теперішній голова Ощадбанку і виростив спеціаліста з ризиків, котрий сьогодні старанно обслуговує «руку, що дає» вже на керівній посаді в Ощадбанку. І дарів в руці не бракує, бо команді даються нові завдання по обкраданню держустанови. Керівний склад Ощадбанку, котрий Національний банк України дискваліфікував як профнепридатний, як атланти, підтримують «кришу». Але в свою чергу, і «криша»-Наумов покриває злочинні дії. Злочинна змова настільки очевидна, що її вже можна бачити через заплющені очі. Кругова порука на трьох: голова банку, Наглядова рада, виконавці-керівники. То можливо, вже настала пора нести відповідальність всім за дії кожного?