16:36 / 23.04.2024 Происшествия

ОГПУ почав кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого епілептика на Закарпатті

Дорогою до навчального центру на Закарпатті помер військовозобов’язаний. У нього стався напад епілепсії.

Про це повідомила пресслужба Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, повідомляє онлайн-газета "ПолітАрена".

“Сталась трагедія. По дорозі в навчальний центр у військовозобов’язаного стався епілептичний напад”, — ідеться у повідомленні.

Зазначено, що офіцер, який супроводжував чоловіка, надав першу домедичну допомогу та викликав швидку, однак медики не встигли врятувати його. Наразі за даним фактом призначили службову перевірку.

“Командування Закарпатського ОТЦК та СП висловлює співчуття рідним і близьким померлого”, — повідомили в ТЦК.

За фактом смерті мобілізованого на Закарпатті розпочато кримінальне провадження, повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

"Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру у Закарпатській області. Інцидент стався 23 квітня на Львівщині. Попередня правова кваліфікація – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Наразі встановлюються причини настання смерті чоловіка та обставини, які могли до цього призвести.

Раніше стало відомо про те, що на Волині суд виніс вирок чоловіку за ухилення від призову на військову службу. Обвинувачений отримав повістку, але не прийшов у зазначений день до пункту збору, аргументуючи це проблемами зі здоров’ям. У суді чоловік стверджував, що є обмежено придатним, оскільки живе без правої ключиці. Йому призначили рік позбавлення волі.

Підготувала: Ніна Петрович