07:24 / 11.03.2024 Происшествия

Десятки років працював лікарем, а виявився гвалтівником

В Іршаві викрили лікаря, який сексуально знущався зі своїх пацієнтів.
 
Як написав у Facebook журналіст та адвокат Закарпатського центру правової допомоги Роман Келемен, під час діагностичних процедур зловмисник застосовував медичні препарати, які позбавляли свідомості та придушували самоконтроль пацієнтів, а потім вчиняв над ними сексуальні наруги.
 
«Медик знімав свою поведінку з пацієнтом на камеру телефону. Всі ці фото лікар зберігав у своєму телефоні та ставив фото оголених чоловіків на аватарку їх контактів, і коли йому дзвонили пацієнти, висвічувались фото з непристойною поведінкою лікаря з непритомною людиною», – повідомив Роман Келемен.
 
Зі слів журналіста, тільки за січень лікар зробив 260 фотографій сексуальної наруги. Викрили його випадково: один з його колег застав зловмисника, коли той робив непристойні речі з пацієнтом, а потім і сам постраждалий звернувся до вполіції про вчинення над ним акту сексуального насилля.
 
За даними депутата Ужгородської міської ради Віталія Глаголи, йдеться про лікаря Юрія Ковача. Працює ендоскопістом в Іршавській лікарні вже 30 років. Також він є депутатом місцевої ради.
 
В Іршавській лікарні розповідають, що про такі випадки навіть не підозрювали, адже їх колега 30 років пропрацював в закладі, директор лікарні Сергій Караслай в коментарі зазначив, що весь персонал був шокований, коли дізнався про ці факти.
 
«Цей медик все життя пропрацював в нашому медзакладі, 30 років. Він є лікарем-ендоскопістом. Під наркозом, знеболювальним перевіряє ендоскопом шлунок пацієнтам. Він ніколи не виявляв такі схильності, був тихим і спокійним», – сказав керівник медичної установи.
 
Лікарю загрожує до 7 років позбавлення волі Як розповіли правоохоронці, понад місяць тому до них із заявою прийшов чоловік, пацієнт цього лікаря, і розповів про те, що з ним сталося.
 
«Медику вже повідомлено про підозру за ч. 1 і 2 ст. 153 Кримінального кодексу України, це сексуальне насильство, вчинене повторно. Слідчі зібрали достатньо доказів, дійсно вилучені фотографії, які свідчать про злочин. Триває розслідування», – розповіла речниця поліції Закарпаття Ганна Дан.
 
Згідно з даними правоохоронців, лікарю вже обрали запобіжний захід. Суд постановив йому нічний домашній арешт. Якщо провинну медика доведуть, то йому загрожує до 7 років позбавлення волі. 
 
Підготувала: Ніна Петрович