12:18 / 02.02.2024 Происшествия

Детективи НАБУ провели обшук у "Укрнафті"

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У четвер, 1 лютого, працівники Національного антикорупційного бюро України провели обшук у приміщенні найбільшої нафтогазовидобувної компанії України "Укрнафта". Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело в НАБУ.

За інформацією джерела, обшук проводився в рамках розслідування можливих фактів корупційних правопорушень у сфері закупівель.

У пресслужбі "Укрнафти" заявили, що компанія надала НАБУ всю необхідну інформацію.

"Всю необхідну інформацію за запитами НАБУ було надано. Компанія впевнена у тому, що перевірка виявить повну відповідність процесів українському законодавству, оскільки неухильно та чітко дотримується усіх правил та вимог у своїй діяльності", – повідомили у пресслужбі компанії.

У компанії також зазначили, що з початку 2023 року "Укрнафта" діє як замовник відповідно до закону про публічні закупівлі, і почала у повній мірі застосовувати всі визначені цим законом процедури, в тому числі і використання державної системи закупівель Prozorro.

"Укрнафта" закуповує устаткування для видобутку, нафтосервісу та інтенсифікації, а також обладнання, необхідне для технологічних процесів, впроваджуючи міжнародні стандарти The American Petroleum Institute на заміну застарілим радянським, російським та білоруським галузевим підходам.

"Укрнафта" є найбільшою нафтогазовидобувною компанією України, видобуває понад 86 % нафти, 28 % газового конденсату та 16 % газу від загального видобутку вуглеводнів в Україні. Розробляє родовища вуглеводнів на території двох нафтогазоносних ресурсів України, що охоплюють Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Сумську, Чернігівську, Полтавську та Харківську області, 2 571 нафтових та газових свердловин, 563 АЗС у 26 регіонах України.

50% + 1 акція компанії належить "Нафтогазу України". 5 листопада 2022 року було ухвалене рішення про передачу державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам. Цією часткою управляє Міністерство оборони.

Підготував: Сергій Дага