11:40 / 02.02.2024 Происшествия

СБУ та БЕБ викрили схему незаконного виробництва пального на Закарпатті

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки викрили схему незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. До організації оборудки причетний кум Віктора Медведчука, депутат Закарпатської обласної ради. Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, депутат облради, який має статус кримінального авторитета, налагодив нелегальний продаж палива сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу у Мукачево.

У рамках схеми, учасники злочинної групи закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на власному заводі. Потім готову продукцію реалізовували мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів і сплати податків.

Для реалізації оборудки її організатори вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації.

У межах кримінального провадження, правоохоронці повідомили про підозру директору підприємства та чотирьом його спільникам за ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Закарпатській області спільно з детективами територіального підрозділу БЕБ та Управлінням стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Підготував: Сергій Дага