11:02 / 26.01.2024 Происшествия

Директора фірми викрили на поставці неякісного одягу зсу на 25 млн гривень

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Директор приватного підприємства в Києві підозрюється в заволодінні бюджетними коштами на суму 25 мільйонів гривень. Він постачав неякісний одяг для ЗСУ, який не відповідав технічним умовам, повідомляє ДБР.

Слідство встановило, що наприкінці 2022 року підприємець уклав договір з однією з військових частин у Києві на поставку зимового форменого одягу. Гроші на це виділили з бюджету місцевої адміністрації.

Однак одяг, який отримали військові, виявився неякісним. Він не відповідав затвердженим технічним умовам, тому не міг бути використаний за призначенням.

Підприємець присвоїв собі бюджетні кошти, які виділили на закупівлю одягу. Йому повідомили про підозру в заволодінні бюджетними коштами (ч. 5 ст. 191 ККУ).

ДБР кілька місяців тому порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу і білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень. Усім оголошено підозри, ДБР розслідує справу та передасть до суду.

Підготував: Сергій Дага