21:15 / 15.01.2024 Происшествия

Рашисти йдуть добровільно вбивати українців за гроші

На Московії існує облік військовозобов'язаних та плани щодо формування і відновлення деяких військових округів, таких як Ленінградський та Московський.

Як розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, нинішня явна та прихована мобілізація у ворога здебільшого йде на поповнення втрат, які він несе у війні проти України.

"Щоби створити потужний стратегічний резерв їм справді необхідна мобілізація - це однозначно. Чи наважиться Путін це зробити? До виборів навряд чи. А надалі - будемо дивитися. Зараз ще дуже рано про це говорити. Але всі умови для проведення мобілізації в будь-який час у Росії створені", - сказав Скібіцький.

За його словами, нині шляхом прихованої мобілізації та умовляння підписувати контракти з армією до війська в РФ щодня вдається залучити близько 1000 - 1100 осіб.

"Це йде і на поповнення втрат, і на формування резервних полків. Але це не можна назвати прихованою мобілізацією. Давайте так: у них триває мобілізація. Просто це не проводиться так масово, як у жовтні-грудні 2022 року. Однак, насправді, у росіян є мотивація йти в армію - це заробітна плата, особливо в кризових регіонах, де або низькі зарплати, або взагалі немає робочих місць. Російські військовополонені відверто зізнаються, що пішли в армію, бо там платять, а в нього "іпотека, сім'я і так далі". І цей мотив на сьогодні є основним для тих людей, які добровільно йдуть на мобілізацію, підписують контракти і воюють", - наголосив Скібіцький.

За його словами, російські загарбники за день участі в бойових діях отримують додатково до зарплатні 8 тис. рублів.

"Якщо говорити в абсолютних цифрах, то це приблизно 220-250 тисяч рублів в місяць. Це для тих, хто безпосередньо бере участь у бойових діях на першій лінії зіткнення", - додав Скібіцький.

Подготовила: Нина Петрович