18:06 / 16.12.2023 Происшествия

Депутат-підривник прийшов до тями у лікарні, його допитує поліція (відео)

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Депутат Сергій Батрин, який підірвав гранати на сесії Керецьківської сільської ради, прийшов до тями у лікарні. Його допитує поліція. Про це повідомив журналіст з Закарпаття Віталій Глагола.

"Наскільки мене стало відомо із джерел, Сергій Батрин попри численні поранення та важкий стан вже прийшов до свідомості в Свалявській лікарні. 

Наразі із ним проводять слідчі дії правоохоронці, а його палату від самосуду родичів поранених в сільраді села Керецьки охороняє поліція", - пише Глагола.

BAGNET нагадує, напередодні, 15 грудня, в будівлі Керецьківської сільської ради Мукачівського району під час засідання сесії один з депутатів підірвав гранати - дві РГД-5 и одну Ф-1.

Внаслідок вибуху постраждали 26 людей у залі. Усіх госпіталізували з тілесними ушкодженнями, з них семеро - у важкому стані, у тому числі сам підривник.

Депутат-підривник у день теракту хотів стати секретарем громади, але депутати його не підтримали. За Сергія Батрина проголосували кілька депутатів. Натомість на сесію внесли іншого, теж від "Слуги народу". За нього і проголосували. Близький до підривника колега розповів:

Саме це стало детонатором, а не премії. Після всього цього він попросив вийти тих, хто його підтримував на вулицю. Вони вийшли. Він їм сказав йди звідти, а сам повернувся і кинув гранати.

Підготував: Сергій Дага