07:52 / 30.11.2023 Происшествия

Держпідприємство "Ліси України" звільнило директорів рівненських лісгоспів через корупцію

Фото: Офіс Генпрокурора України

ДП "Ліси України" звільнило всіх директорів рівненських лісгоспів через корупцію. Причиною стало незаконне збагачення одного з посадовців лісового підприємства Полісся. Про це повідомила пресслужба держпідприємства.

Гендиректор "Лісів України" Юрій Болоховець зазначив, що за допомогою кардинальної зміни керівництва хочуть розв’язати "глибокі проблеми" в лісовій галузі. Нових керівників лісгоспів визначать на відкритому кадровому конкурсі.

24 листопада Болоховець анонсував масові звільнення і додав, що служба безпеки "Лісів України" фіксувала порушення, а також збирала інформацію і проводила службові розслідування.

Раніше BAGNET повідомляв, що 25 листопада посадовця лісового підприємства Полісся Віталія Суховича викрили на незаконному збагаченні. У нього вдома, на роботі й у родичів і наближених осіб знайшли гроші в національній та іноземній валюті на загальну суму майже 150 мільйонів гривень. Також виявили ювелірні вироби, золоті зливки, зброю, три автомобілі: Audi Q8, Mercedes-Benz GLE 350E, BMW X5, 2 пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами із патронами.

Підготував: Сергій Дага