11:02 / 27.11.2023 Происшествия

ДБР завершило розслідування авіакатастрофи в Броварах

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Працівники ДБР завершили розслідування щодо авіакатастрофи гелікоптера 18 січня 2023 року в Броварах, де загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань (ДБР).

Матеріали справи відкриті для ознайомлення підозрюваним та їхнім захисникам, а також потерпілим та їх законним представникам. Після ознайомлення матеріали будуть передані до суду.

Нагадаємо, що працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій:

  • начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України,
  • в.о. командира спеціального авіаційного загону;
  • заступнику командира з льотної підготовки;
  • командиру авіаційної ескадрильї;
  • начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

Як встановило слідство, посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.

BAGNET нагадує, авіакатастрофа в Броварах сталася 18 січня 2023 року. Тоді загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар. Крім високопосадовців МВС, в авіатрощі загинуло чотири жінки та малолітня дитина, які саме прийшли в садочок. 31 особа, серед яких 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Підготував: Сергій Дага